Opće upute, nagrade, razno...
SF/fantasy vijesti
Novi broj (10)
Stari brojevi
SF/fantasy udruga
SF/fantasy konvencija
SF/fantasy pisci, arhive, mrežne novine...
English page
Samo tekst
E-mail
Netscape Navigator Microsoft Internet Explorer
Opera 3.5
Prvi ROTK trailer

Dobardan, NazguleNa poznatom TheOneRing.Net-u naći ćete poveznicu za prvi trailer uskoro dolazećeg trećeg nastavka Gospodara prstenova, "Povratak kralja". Ne radi, zar ne? Čini se da je navala strašna. E, zato smo se malo potrudili i pronašli da ga možete skinuti odavde. Pozor: 30 Mb, a ako ste gledali preview među dodacima na DVD-u "Dvije kule", ne morate skidati, to je uglavnom to. (28.09.2003.)

 

Via Galactica iz not ded! :-)

Via Galactica iz not ded! :-)Dakle! Nakon što nam je jednog ružnog jutra prije par mjeseci stari Sf.hr server bez ikakvog upozorenja otkazao i hosting i e-poštu (kao i svemu drugom što su držali besplatno), činilo se da je vaš omiljeni prvi HR SF e-fanzin, već ionako odavno samo zombi, došao do svog teturavog, pljesnivog i raspadnutog kraja. Ali - ne! Pronađen je novi besplatni domaćin Pondi d.o.o. i otvorena nova novcata besplatna e-pošta viagalactica@caths.co.uk. Agonija se nastavlja! :-) Naš prastari živi SF mrtvac hoda i dalje i na kraj mu pameti da konačno krepa... ili što već neživi rade po tom pitanju. Dapače - razmišlja se o novome 15. broju, naravno opet punom nepoznatih stranih autora, kao i nekih drugih domaćih ugodnih iznenađenja. Stay tuned! :-) (09.08.2003.)

 

Istrakon 2003.

IstrakonZa razliku od, kh-khm, nekih drugih konvencija :-) , gostoljubivi istarski Istrakon ima simpatične stranice prepune informacija kako doći u Pazin, gdje se smjestiti i što će vam se događati potom. Najava koja nam je došla od njihovoga organizatora kaže da će se ovogodišnja konvencija održati u dane 28. do 30. ožujka (petak - nedjelja) u pazinskom Spomen-domu i bližoj okolici. Opsežan program sadrži predavanja, filmove, igre i ostale Istrakon 2003.notorne SF sadržaje, ali i priličnu količinu neuobičajenih (npr. lov na vampire, natjecanje u zavijanju na Mjesec), a dostupne su i podrobnije obavijesti o predviđenim predavanjima. Sve zajedno djeluje vrlo zanimljivo i primamljivo. Dođite i uvjerite se! (19.03.2003.)

 

"Randevu s Ramom" na filmu

Randezvous s RamomNajave su krenule još davne 1997, ali čini se da bi se film prema jednom od najvećih i najzanimljivijih SF djela svih vremena, A. C. Clarkevovom "Randevuu s Ramom" (1973), mogao konačno odista pojaviti ove ili slijedeće godine. Producira i glumi poznati Morgan Freeman, koji kaže da samo čeka završni scenario, te da se "pokušava uskladiti Clarkeov znanstveni izvornik s komercijalnim aspektima", kh-khm. Redatelj će biti David Fincher, film će biti najvećim dijelom računalno načinjen, a glavni dizajner je nitko drugi nego Jean 'Moebius' Giraud. (16.03.2003.)

 

SFeraKon 200.?

SFeraKon 200.?Kako stoji na pomalo grozomorno izgledajućim službenim stranicama, najveća i najstarija HR SF konvencija SFeraKon održat će se u već dobro poznatim prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računalstva, Zagreb, Unska 3, od 26. do 28. travnja 2002..?! No, dakle... :-) Srećom, na usenetu smo načuli da će se SFeraKon ove godine održati od 25. do 27. travnja, opet na FER-u, a počasni gost bit će ni manje ni više nego George R. R. Martin. Za više od toga morat ćete pitati gazdu. (10.03.2003.)

 

Slike iz "Povratka kralja"

Povratak kraljaEhm, izgleda da je New Line Cinema poklonio uokolo nekoliko promotivnih kalendara sa slikama iz trećega filma "Gospodara prstenova", za one najnestrpljivije. Iako je još prilično nejasno jesu li "prave" ili nisu, naći ćete ih ovdje, da si skratite vrijeme do "Povratka kralja". (18.01.2003.)

 

 

Stare vijesti:

VII. - XII. m. 2004.

I. - VI. m. 2004.

Godina 2003.

Godina 2002.

Godina 2001.

Godina 2000.

Godina 1999.

Godina 1998.

Godina 1997.



(Pozor: na stranicama starih vijesti prije 1999. godine, kao i na stranicama starih brojeva, do broja 9, ostao je stari izgled.)