Opće upute, nagrade, razno...
SF/fantasy vijesti
Novi broj
Stari brojevi
SF/fantasy udruga
SF/fantasy konvencija
SF/fantasy pisci, arhive, mrežne novine...
English page
Samo tekst
E-mail
Netscape Navigator Microsoft Internet Explorer
Opera 3.5
Via Galactica #11
Prethodni tekst

Davorova maskota: Pirat, Vlatko Kiefer


NO SF (7)

Davor Banović


U podnaslovu ovog fanzina stoji ­ fanzin za SF&F; glasilo kluba GAIA ili tako nekako. Naglasak stavljam na drugi dio podnaslova ­ 'Glasilo kluba GAIA'. Pogleda li tko i letimice nekoliko zadnjih brojeva, pod pretpostavkom da taj koliko-toliko poznaje članove kluba, primijetit će da su u relativno mali broj tekstova autori članovi kluba. Čudnovato! Pišu nam iz cijele lijepe naše, pišu nam stranci, a mi nemalo ništa (Žarko nam spašava prosjek). Apelira Kruno (kad ga vidimo), apelira Igor (kad se sjeti), a rijetko se tko odvaži nešto pisati.

U klubu inače vlada pošast šarenih sličica (CCGs) kojoj samo rijetki odolijevaju. Mislim da neki od mlađih članova (po godinama I po stažu) niti ne znaju da je jedina konstanta na šega kluba već petu godinu naš fanzin, dika naša ­ VIA GALACTICA kojoj tepamo VG. Možebitno se ovdje radi o redovitom slučaju sukobljavanja karizme i institucije, a možda ljudi ni ne znaju što bi pisali. U svakom slučaju oni Krunini i Igorovi apeli kao da odu u prazno. Svašta! Za ovaj broj članke su obećali Tatjana i Hrvoje, a tu će biti i Otov prijevod i nezaobilazni Žarko (pozdrav Žarku koji se preselio u Rijeku!).

Više ne znam da li da spominjem klupsku staru boljku prostoritis (bolest koja nastaje uslijed nedostatka prostora). Neko vrijeme činilo se da se grad otima da nam ustupi prostorije jedne bivše mjesene zajednice (Zrinjevac i/ili Retfala). Zasad čekamo da nam grad nešto javi, pa da se selimo.

Hrvoje, Tatjana i ja bili smo u Domu tehnike sa g. Hrpkom iz video-sekcije. Pričali smo o nevjerojatnim temama. Bolje da ništa ne kažem. Znao sam dosad svašta obećavati, a nešto se nije ostvarilo.

Amen, Davor Banović.

 


Prethodni tekst