Sierra najavljuje Middle-Earth

Sierra On-line najavljuje Middle-Earth! Evo nam je za oko zapeo interesantni press-release gdje poznata kuća Sierra u dogovoru s Tolkien Enterprises najavljuje novu veliku mrežnu igru za više igrača, nazvanu Middle-Earth. Igra će se naravno zasnivati na radnji možda najvećeg fantasy djela svih vremena, Tolkienovog Gospodara prstenova. Omogućavat će istovremeno sudjelovanje čak deset tisuća igrača, odvijat će se na golemom području od 20.000 različitih lokacija, a igrači će moći birati uloge hobbita, vilenjaka, patuljaka ili ljudi. Prvu betu možemo očekivati sredinom slijedeće godine, i imamo čudan osjećaj da će se HPT na nama obogatiti... :-) (28.05.1998.)

 

Godzilla uspješno urliče

Godzilla Vulkani, komete, golemi gušteri... eh, tako to nekako valjda ide. U prvih sedam dana prikazivanja staro japansko čudovištance zaradilo je pristojnih 74 milijuna $, i sada svi čekaju vidjeti hoće li nastaviti uništavati Tokio, ili pasti u zaborav. Vi u međuvremenu možete otići pogledati par finih sličica, poslušati urlike ili zaigrati nekakvu on-line igru na Godzillinoj službenoj stranici. Da mi je samo znati što čeka Megalon?! (28.05.1998.)

 

Suncotresi

Sunčeve protuberance uzrokuju suncotrese Čudni ljudi u bijelim kutama neki su dan objavili kako Sunčeve protuberance, goleme eksplozije vodika i helija koje povremeno bljesnu u svemir, izazivaju i velike poremećaje u Sunčevoj unutrašnjosti i na njegovoj "površini", odnosno prave suncotrese. O čemu se radi dočarava i činjenica da ti poremećaji dosežu cijelih 11.3 stupnjeva po Richterovoj ljestvici - koja na Zemlji ne može prijeći 10. Obavijesti o suncotresima naći ćete ovdje, a ako vas zanimaju iscrpni znanstveni podaci o samome Suncu, možete svratiti amo, ili još bolje ovdje. (28.05.1998.)

 

Unreal konačno izašao

Unreal Ljubitelje tzv. '3d pucačina', kojima povremeno pripada i vaš urednik, obradovat će vijest kako je (pre)dugo najvljivani Unreal konačno 22. ovog mjeseca pušten u prodaju. Nakon što smo pročitali nekoliko različito intoniranih prikaza igre, čini nam se da je jedina stvar koja Unreal razlikuje od mase sličnih ostvarenja činjenica da on ne koristi općerašireni i naveliko licencirani Quake engine. Dok igra ne dođe u naše trgovine, možete pogledati prekrasnu java-dizajniranu službenu Unreal stranicu, ili saznati sve drugo što vas zanima na PlanetUnreal (načinjen po uzoru na PlanetQuake) ili Unreal.org stranicama. Ugodnu pucnjavu! :-) (25.05.1998.)

 

Morganin observatorij

Morganin observatorij Kako smo u posljednje vrijeme prilično okrenuli na kozmologiju i astronautiku, dakle uvjetno rečeno 'tvrđe' znanosti, palo nam je na pamet da se opustimo malo i možda porazmislimo o jednom, ha, potpuno drugačijem pristupu. Jeste li gledali nebo u posljednje vrijeme? Jeste? Veličanstveno, zar ne - ali možda ćete se iznenaditi što je sve Morgana tamo otkrila... proročanstva, mitove, zagonetke, skrivene istine... pogledajte! (16.05.1998.)

 

Vijesti iz prve polovice svibnja 1998.

Vijesti iz travnja 1998.

Vijesti iz ožujka 1998.

Vijesti iz veljače 1998.

Vijesti iz druge polovice siječnja 1998.

Vijesti iz prve polovice siječnja 1998.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.