Prvi Quake (2) server u Hrvatskoj

Prvi hrvatski Quake server! Da, istina je - odnedavno ne morate više ići igrati u Texas, Švedsku ili Australiju i psovati preko pola svijeta radi silne zadrške. Sada sve to možete i doma :-) - prvi hrvatski Quake 2 server održava grupa fanova okupljenih oko "Quake fan cluba Target". Server zasad ne radi svakodnevno, već se bliski susreti odigravaju prema dogovoru, najčešće subotom navečer. Ako želite igrati, stranica je ovdje - obratite se Kristijanu za detalje (možete čak i načiniti vlasiti "skin" za igru i poslati ga ostalima). Konačno da netko i u HR započne nešto ovakvo! (25.03.1998.)

 

Nova knjiga u Asimovljevom svemiru Zadužbine

Foundation's Fear Možda ste negdje čuli da su se svjetska SF-imena David Brin, Greg Bear i Gregory Benford odlučili zajednički napisati trilogiju, svaki po jednu knjigu, radnja koje će se događati u starome svemiru pokojnog Isaaca Asimova, inače obvezne literature za SF-početnike: svemiru Zadužbine. O sjeto, o nostalgijo, evo nam opet galaktičkog carstva, Harryja Seldona i psihopovijesti. Samo, sada je tu i R. Daneel Oliwaw, obzirom da je stari klasik pred kraj povezao Zadužbinu sa svojim još poznatijim serijalom o robotima... "Foundation's Fear" roman je Gregoryja Benforda, čiji prikaz možete pročitati ovdje. Što se tiče izdavanja Zadužbine na hrvatskom, nešto smo načuli da će se Izvori možda toga primiti. (18.03.1998.)

 

Čemu se možemo nadati

Novi brojevi svjetskih SF časopisa Zanimaju li vas kratki prikazi što je moguće pročitati u prvim ovogodišnjim brojevima nekih od najpoznatijih svjetskih SF časopisa, samo kliknite na sličicu desno. Naravno, neke od tih priča vidjet ćemo i mi u Futuri, već kako se koja svidi našoj uvodnici Mihaeli... (18.03.1998.)

 

Želite li pisati SF priče?

Hologram Tales SF e-zine Jeste li se ikada, čitajući SF, uhvatili u razmišljanju: "Ma... možda bih mogao(la) i ja?" Jeste? Ne brinite, kažu da se to vremenom svima događa... bez šale, imate li odista literarnih aspiracija, dobro će vam doći neki od najvažnijih savjeta za pisanje SF priča, skupljenih na jednome mjestu i fino i detaljno razloženih. I da, ako vas Futurina uvodnica odbije, slobodno se javite nama! :-) (14.03.1998.)

 

Prikaz nove Future: broj 64

Futura broj 64 Kao naš skromni doprinos i pomoć izlaženju jedinog hrvatskog SF-časopisa, od broja 64, koji je već gotovo tri tjedna u prodaji, uvodimo redovite kratke mjesečne prikaze sadržaja novih brojeva. Naravno, posve samoinicijativno i bez dogovora - jednostavno, mislimo da našu Futuru u ovom trenutku treba pomoći. Moramo mi, kad već Boss nikako da ustali obnavljanje njenih službenih stranica :-) Pročitajte! (10.03.1998.)

 

Prospector našao led na Mjesecu!

Prospector našao led na Mjesecu! Dakle! Ljudi iz Projekta Artemis mora da su prekjučer skakali od sreće, kad je službeno potvđeno kako je NASA-in prije nekih dva mjeseca lansiran modul "Lunar Prospector" pronašao velike količine leda na oba Mjesečeva pola. Hej! To vjerojatno znači da je put do stalne Mjesečeve baze praktično počišćen - eto nam gore vode, kisika i goriva za rakete, sad samo treba ljudi, strojeva i dobre volje. Vijest je na svim velikim news-siteovima, pa možete birati: ABC, BBC ili CNN. (07.03.1998.)

 

"Via Galactica" broj 7!

Via Galactica broj 7! Veliko nam je zadovoljstvo upozoriti vas, dragi posjetitelji, da je vam je od danas dostupan novi broj našeg klupskog fanzina "Via Galactica", sedmi po redu, drugi na mreži. Ali prije no što krenete, podsjećamo vas samo da su podacima obnovljene i stranice udruge, Intro, te naši Linkovi. Još da su impulsi ostali jeftiniji... bilo kako bilo, potrudili smo se s ovim brojem, i nadamo se da ćete uživati u čitanju! (02.03.1998.)

 

I Analog dobio svoj site

Analog science fiction and fact Okorjele ljubitelje tzv. hard SF-a i one čudne ljude u bijelim kutama obradovat će vijest da je i možda "najtvrđi" SF časopis na svijetu, "Analog Science Fiction and Fact", naposlijetku dobio svoju stalnu web stranicu. Dosad pravi SF-djedica, "Analog" se može pohvaliti činjenicom da se (kao "Astounding") pojavio još davne 1930. godine, otkad redovito mjesečno izlazi. (02.03.1998.)

 

Bed njuz... ali i pokoja vedra (vidi gore)

I ja želim živjeti u civilizaciji... I tako, prije koji dan blago je u Gospodinu preminuo naš heroj, borac za potlačene i obespravljene surfere, riječki Pilot. Nema više "The line is busy." i cijelog dana surfanja po cijeni impulsa kao da zovemo susjeda preko puta... a neki su među nama, znajući da se u Ameriji može dobiti 24 sata online za manje od 100 $ mjesečno, stekli nažalost pogrešan dojam da su se probudili u civiliziranom društvu u kojem nema hot-line monopola. Bilo kako bilo, kao što je Boro s PDV-om u prva dva mjeseca ove godine prepolovio prodaju knjiga u državi, tako smo i mi prisiljeni prorijediti pojavljivanje naših 'Vijesti'. Žalimo. (02.03.1998.)

 

Vijesti iz veljače 1998.

Vijesti iz druge polovice siječnja 1998.

Vijesti iz prve polovice siječnja 1998.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.