Opće upute, nagrade, razno...
SF/fantasy vijesti
Novi broj
Stari brojevi
SF/fantasy udruga
SF/fantasy konvencija
SF/fantasy pisci, arhive, mrežne novine...
English page
Samo tekst
E-mail
Netscape Navigator Microsoft Internet Explorer
Opera 3.5

Besplatni
diskovni prostor:
Pondi d.o.o.
Upute piscima i ilustratorima

Dragi posjetitelji s literarnim i likovnim nagnućima, evo što možete očekivati: 

1) molimo uzmite u obzir da je Via Galactica potpuno neprofitabilan klupski e-fanzin. Priloge vam ne možemo platiti, a od broja 14 nadalje možete skinuti cijeli broj u .pdf formatu i ispisati si ga doma. Nagrada vam je, dakle, samo nepodijeljena pažnja hrvatske internautske SF-publike... :-)

2) nismo isključivi. Objavit ćemo i SF i fantasy i horror priče, a u obzir dolazi i poezija. Isto smo tako zainteresirani za eseje i članke (ozbiljne i smiješne) o hrvatskom ili svjetskom SF-fandomu, povijesti žanra itd. Jedini je uvjet da tekstovi ne budu duži od 5000 riječi. Naravno da u obzir dolazi i laskanje i podmićivanje urednika, ali o tome drugi put :-)

3) tekstovi neka budu u bilo kojem formatu što ga M$ Word može pročitati, a šaljite ih kao attachment. Ne ukrašavajte tekst. Rečenice upravnog govora pišite: "Ovako...", a ne s crticama.

4) s radošću ćemo objaviti i raznolike crteže, slike, fotografije, računalne grafike i drugo. Molimo samo da nas unaprijed obavijestite ako šaljete datoteke veće od 1 MB.

5) nije pretjerano važno ako je vaš rad već objavljen drugdje, ali molimo da nas na to upozorite. I ne zaboravite u e-pošti dodati kratku obavijest o sebi, svome radu, interesima i svemu drugom što biste htjeli da čitatelji o vama doznaju.

To bi bilo sve. E-pošta je viagalactica@caths.co.uk. Samo naprijed!

Čitamo se,

Kruno.

Evo mene i po treći put!

 

 

Kako se snaći

Upute piscima

Writer's FAQ

Kako je, zapravo, bilo

Tko je kriv

Druge (ne baš važne) stvari


Webtree
SETI.hr
Vidi Top 100
Systematics-Frios
Fiendish Best Award
Croatia.net: stranica mjeseca
Internet Monitor: link tjedna