EsseKon '98!

EsseKon 2 Užurbane posljednje pripreme za dugo najvljivani E2 - EsseKon '98. u punom su jeku, i samo vas kratko podsjećamo da smo na službenim stranicama konvencije konačno postavili punu listu programa, po danima, s istaknutim najvažnijim događajima. Dođite! Ujedno koristimo priliku da najavimo izlazak Via Galactice broj 10, jubilarnog broja posebnog po mnogim stvarima: naslovnici u boji, originalnim u HR neobjavljenim pričama Brucea Bethkea i Roberta J. Sawyera, prikazom SF-scene u Češkoj, interviewom s G. G. Kayom i još nekoliko iznenađenja... od kojih je najsmješnije ono da će se broj po prvi put, od prošle godine, pojaviti prije na papiru (za EsseKon), negoli na mreži - za što ćete pričekati do studenog (samo se držimo reda vožnje, po jedan broj svaka tri mjeseca). Eto, još jedan razlog više da dođete na EsseKon. Nećete požaliti. (18.10.1998.)

 

Novi Heavy Metal film

Heavy Metal 2 Ohoho. Prvi je Heavy Metal svojevremeno (1981) opisivan kao omnibus-crtić za odrasle, sa strašnom glazbom i kompetentnim animacijskim rješenjima, i vrlo je brzo stekao status kult-filma. Sad nam, moguće na slijedeće ljeto, stiže i drugi, "Heavy Metal: F.A.K.K.", po svemu sudeći ponešto osuvremenjena priča autora Kevina Eastmana i ilustratora Simona Bisleyja. Pomalo poznajući rad ovog potonjeg, odmah nam na pamet pada tko bi mogao sudjelovati u stvaranju zvučne podloge filma: recimo, bendovi tipa Crowbar, Fear Factory ili Machine Head... (07.10.1998.)

 

Weyland-Yutani: zvuči li poznato?

Vriištt... Iako pomalo "teška", ljubiteljima masnih, kapljućih i zubatih horrorčina zajamčeno će se svidjeti ova stranica, posvećena besmrtnoj uspomeni na Ellen Ripley i nepodijeljenom obožavanju cijelog Alien serijala, uključujući tu i opširna nagađanja, glasine i tračeve o budućem Alien V, pa čak i Alien VI nastavku. No, samo da se ne zovu "Ripley protiv Batmana" ili slično, sve ćemo ostalo nekako podnijeti. (07.10.1998.)

 

Već i vrapci živkaju...

Bag of Bones ...o najnovijoj knjizi Nj.V. Stipice Kralja, Bag of Bones, prvo izašloj u Engleskoj, a zatim pred koji tjedan i u Ameriji. Nismo dosad pročitali niti jednu lošu kritiku, pa vam za pokus donosimo tzv. Minisite, stranicu koju je novi Kićin nakladnik S&S uprigodio radi knjige, s hrpom zanimljivosti, dva poglavlja dostupna za čitanje i jednim za slušanje... na engleskom. 'Ajmo, Algoritam, 'ajmo, što se čeka? :-) (07.10.1998.)

 

Češka SF scena

Češka SF scena U slijedećem, desetom i jubilarnom broju Via Galactice koji će iznimno (na papiru) izaći već za ovogodišnji EsseKon, uz cijelu gomilu lijepih stvari, priloga i u HR dosad neobjavljenih priča velikih imena, naći ćete i opširan tekst o "Češkom i Slovačkom SF Fandomu", iz kojeg vam za ovu priliku izdvajamo stranice Interkoma, fanzina-glasila te njihove stožerne SF-organizacije, zatim češkog pandana našoj Futuri, mjesečnika Ikarie, zanimljivu predstojeću konvenciju Dracon '98, a podsjećamo vas i na ljetos održanu web konferenciju na kojoj su sudjelovala imena poput H. Ellisona, G. Beara, R. Sheckleya, R. Silverberga... još uvijek dostupnu za ugodno i zanimljivo čitanje. (07.10.1998.)

 

Objašnjenje

Nije nas bilo dvadesetak dana. Zašto? Pa: netko mijenja firmu, netko pada s nogu od posla, netko flashira BIOS i zezne stvar itd... posljedica je da nam je glavno računalo, na kojem se drži i pravi Via Galactica, bilo preko dva tjedna doslovno u komadima, a i u ovom trenutku radi s nakratko posuđenom tuđom matičnom pločom. Što se može? Tja, pokušati opet flešnuti stari BIOS, spržiti si drugi, ili kupiti novu motherboard. A EsseKon 2 sve bliži. Frka! (07.10.1998.)

 

Starije vijesti:

Rujan 1998.

Druga polovica kolovoza 1998.

Prva polovica kolovoza 1998.

Srpanj 1998.

Druga polovica lipnja 1998.

Prva polovica lipnja 1998.

Druga polovica svibnja 1998.

Prva polovica svibnja 1998.

Travanj 1998.

Ožujak 1998.

Veljača 1998.

Druga polovica siječnja 1998.

Prva polovica siječnja 1998.

Druga polovica prosinca 1997.

Prva polovica prosinca 1997.

Studeni 1997.