Gnjavageddon, ili debela ljetna fjaka...
Iako smo se silno opirali, ipak ćemo nešto napisati o temi još jednog od beskrajnih pokušaja mužnje novca otupjelih potrošača hollywoodskih "spektakularnih" gadarija, inače zvanom Gnjavageddon ili tako nekako. Sve što bi vas o tome egzemplaru reciklirane ljetne fjake moglo zanimati naći ćete ovdje, ili ovdje (nećete valjda?), ali je daleko zanimljivije pročitati kako se rugaju filmu zbog debilno nerealnog pristupa i infantilne znanstvene pozadine. A evo vam još s tim povezanog materijala za surfanje: kako to stvarno izgleda kad se dogodi, odnosno, kad se dogodilo 1908. u Sibiru; cijeli mrežni časopis posvećen meteorima; kratke ali iscrpne informacije o njihovoj prirodi; naposlijetku, podsjetite se što o svemu kaže NASA (pozor, treba Shockwave), i kako će to izgledati kad se jedan takav svemirski kamen opet (samo) približi zemlji 2028. Ugodno ljeto! (16.07.1998.)

 

Fizika Zvjezdanih staza
Što mislite, je li ostvariv nadsvjetlosni warp-pogon? Bi li zrakni-me-scotty teleporteri htjeli raditi, i kako bi radili? A vučne zrake, deflektori, fazeri..? Lawrence Krauss, profesor astronimije i fizike na američkom CWR univerzitetu, pokušava u svojoj knjizi "The Physics of Star Trek" na duhovit i zabavan način dati odgovore na neka od ovih pitanja. (16.07.1998.)

 

Jedna od najboljih Futura dosad
I kako najavismo, evo prikaza najnovijeg broja koga je ovaj put bilo posve lako pisati jer je, kako vidite iz naslova, uglavnom pun superlativa. A sve o Velikom Jerryju, kako ga odsad zovemo, mozete pronaci na negovim stranicama u nasim Linkovima. Jos samo da nam Adam-Troy Castroove "Marionete" dobiju Hugoa... :-) (16.07.1998.)

 

Kutinski Ljetni tabor
Još se, priznajemo, nismo sasvim oporavili od silnog sinoćnjeg i noćašnjeg uzbuđenja i slavlja... ali red je pribrati se (uh, huh) i javiti vam o velikoj ljetnoj veselici koju naši kutinski fandomski prijatelji iz SFinge ponovo priređuju i ove godine. Ljetni tabor održat će se u dane 24 - 26. srpnja u Domu izviđača Betlehem u Kutini, ali kako kažu organizatori, neće biti obična SF konvencija već prvenstveno velika fešta na kojoj je najvažnija aktivnost tzv. LARP (Live Action Role Play) "po Amtgard pravilima", uživo mač-i-magija kostimirano natjecanje po kojem su Kutinjani i najpoznatiji. Najavljuju bojne igre, pustolovine, turnire, izlete... ako ste zainteresirani, podrobne obavijesti naći ćete na njihovim mrežnim stranicama. (05.07.1998.)

 

3 : 0
Zapovjednikov dnevnik, bilješka 2325; zvjezdani nadnevak 04-07-1998; galaksija Mliječni put, rubni kvadrant 00-66-9, planet Zemlja, Europa, Francuska; znanstvena fantastika, čista fantazija: san je postao stvarnost. (05.07.1998,01.00h.)

 

Vijesti iz druge polovice lipnja 1998.

Vijesti iz prve polovice lipnja 1998.

Vijesti iz druge polovice svibnja 1998.

Vijesti iz prve polovice svibnja 1998.

Vijesti iz travnja 1998.

Vijesti iz ožujka 1998.

Vijesti iz veljače 1998.

Vijesti iz druge polovice siječnja 1998.

Vijesti iz prve polovice siječnja 1998.

Vijesti iz druge polovice prosinca 1997.

Vijesti iz prve polovice prosinca 1997.

Vijesti iz studenog 1997.