Druge (ne baš tako važne) stvari

Tja... svaka kuća ima svoju ostavu, pa bi tako i ova homepage trebala imati svoj špajz - mjesto kamo će biti stavljene stvari koje nikamo drugamo ne pripadaju, a baš da se ne bace, onako, pričuve radi. Ili možda stvari koje bi netko htio reći, a nema gdje drugdje :-) No, ne brinite se, zasad ih nema baš puno. Tako će se ovdje naći, recimo, URL programčića pomoću kojega će vam .mid datoteke zvučati kao uradci simfonijskih orkestara, čak i ako nemate AWE 32 Blaster - a ne radi se o nekakvom skupom plug-inu. (Naravno, uz malu ogradu da vam treba Blentium, kao i za sve drugo, uostalom.) Evo ovdje:

WinGroove

A ako slučajno vaša uredno registrirana instalacija Windowsa ne podržava zgodnu uporabljivu sitnicu zvanu Quick View, evo gdje ćete naći posljednju inačicu, po mome sudu odličan programčić:

Quick View

A recimo da vam je muka od Explorera, (i jednog i drugog :-) ), i želite malen, stabilan, brz i kvalitetan Win95 program, kojega možete rabiti kao file manager, koji ima ugrađen zip/unzip (podržava sve formate kojih se možete sjetiti), posve je konfigurabilan i još uz to, vjerovali ili ne, u cijelosti dostupan na hrvatskom jeziku (doduše, zasad se za hrvatsku verziju morate meni javiti, ali će uskoro hrvatski, kao ponuđeni jezik, vjerujem standardno ići sa slijedećom  inačicom)... radi se o vrlo jeftinom, posve funkcionalnom shareware uratku, jedinom pravom Win95 / Win3.1x nasljedniku legendarnog Norton Commandera za DOS. Naći ga možete ovdje:

 Windows Commander

Vjerujem da će s vremenom ovdje biti još toga.